Оказва се, че е практика румънци от близките села да

...
 Оказва се, че е практика румънци от близките села да
Коментари Харесай

Румънци нападнаха наши полицаи с моторна резачка край Никопол

 Оказва се, че е процедура румънци от околните села да правят противозаконна сеч на непосредствен остров

Прострелян румънски жител и ранен български служител на реда - това е резултатът след акция на полицията и горските в Никопол против противозаконна сеч.

На 3 октомври двама румънци - татко и наследник влизат на българска територия за осъществяване на противозаконна сеч. Двамата са открити от полицията, само че вместо да спрат, атакуват униформените с моторна резачка и вила, осведоми Българска национална телевизия.

На към 10 км се намира остров Средняк - мястото, на което се е разиграл екшънът на 3 октомври. Бащата и синът навлизат на наша територия по здрач с желанието да секат дърва нелегално. Вместо да се изплашен от инспекцията обаче, двамата атакуват униформените.

По данни на Министерство на вътрешните работи, служителите на реда са произвели 15 предупредителни изстрела. Бащата замахнал към единия от служителите на реда с моторна резачка. При последвалата битка при несъзнателен изстрел, мъжът е прострелян в главата. Веднага е бил откаран в най-близкото лечебно заведение в Румъния, а синът му е арестуван за 72 часа у нас.

Днес прокуратурата ще реши дали да им повдигне обвинявания. Българският служител на реда е единствено с охлузвания. Не се е наложило да бъде приет в болница.

В Никопол хората знаят за случая, само че не са учудени от него. Оказва се, че е процедура румънци от околните села да правят противозаконна сеч на острова край Никопол. Горските чиновници също знаят за казуса от години. За момента обаче решение за него няма. Очакваме още информация по случая от Районната прокуратура в Плевен и от Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР